De Verenigde Staten versoepelen coronamaatregelen voor internationale reizigers

September 11, 2020

Het wordt weer wat gemakkelijker om naar de Verenigde Staten te reizen. De Amerikaanse autoriteiten schrappen maatregelen waar sommige internationale reizigers vanwege de coronacrisis mee te maken krijgen, wellicht al met ingang van 14 september. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een overheidsdocument en bronnen binnen de luchtvaartsector.

De Verenigde Staten gaan de uitgebreide coronamaatregelen voor internationale reizigers versoepelen. Onder meer de regel dat reizigers uit sommige landen alleen via vijftien Amerikaanse luchthavens het land binnen mogen komen, komt te vervallen.  

Het aantal opengestelde luchthavens wordt vanaf maandag 14 september uitgebreid. Ook stopt het land dan met de coronacontroles bij internationale passagiers, die bij aankomst onder meer vragen over hun gezondheidstoestand moeten beantwoorden. De regels gelden nu voor inwoners van de Schengenlanden, Verenigd Koninkrijk, China, Brazilië en Iran.

"Van de 675.000 reizigers die de overheid de afgelopen maanden screende, bleken minder dan vijftien personen daadwerkelijk het coronavirus te hebben. Dat is zo’n klein deel dat het land de maatregelen niet meer zinvol vindt en de teugels nu wat laat vieren."

 

De versoepelingen hebben tot gevolg dat trans-Atlantische vluchten vanaf onder meer de luchthavens van Charlotte en Philadelphia weer mogelijk zijn. Die luchthavens waren de afgelopen maanden verboden terrein voor veel internationale reizigers, waardoor maatschappijen als British Airways en Lufthansa daar tijdelijk hun activiteiten moesten staken.

Ook vorige week konden we al hoopvolle tekenen van herstel melden in China. 

Beste reisliefhebbers, het gaat de goede kant op!

Dit betekent echter niet automatisch dat we vanaf 14/09 al terug naar de VS kunnen reizen. Ook de Belgische overheid moet hiervoor nog groen licht geven. De reisadviezen kan je nalezen op de website van Buitenlandse Zaken.