Veilig op reis met TGV INOUI

October 26, 2020

Voor reizen binnen Europa is de hogesnelheidstrein een aantrekkelijk alternatief geworden. Op gebied van comfort, efficiëntie en ecologie halen ze het vlot van eigen verplaatsingen met de wagen of vliegreizen. Bovendien bieden ze een veilige en coronaproof omgeving. Zo stelt TGV INOUI dan ook alles in het werk om de veiligheid van de passagiers te garanderen.

 

Mondmaskerplicht voor personeel en klanten

  • Waar mogelijk wordt de toegang tot het treinstation, de trein en de verkooppunten gemonitord. Klanten die geen masker dragen, mogen niet instappen. Voor klanten die er geen hebben, worden maskers verkocht op en rondom het station.

  • Al het personeel dat tijdens de reis aanwezig is, is uitgerust met een masker om de bescherming van iedereen te garanderen.

  • Bij een probleem aan boord (scheuren etc.) wordt er door de conducteur aan boord een masker aan de reiziger gegeven.

De mogelijkheid om handen te wassen op elk moment van de reis

  • In het treinstation en in alle verkooppunten wordt hydroalcoholische gel beschikbaar gesteld aan ons personeel en de klanten.

  • Aan boord zijn de water- en zeepvoorraden in de toiletten aanwezig en deze worden regelmatig gecontroleerd door de conducteur en de schoonmaakploeg. In geval van een tijdelijk tekort wordt hydroalcoholische gel aan de klanten ter beschikking gesteld.

Grondige reiniging van treinen, treinstations en winkels

  • In de winkels wordt de reiniging opgedreven en is er beschermglas geïnstalleerd.

  • Aan boord van de trein wordt bij een vermoedelijke infectie een totale desinfectieprocedure (fumigatie etc.) opgestart. De reiniging wordt geïntensiveerd en de contactoppervlakken worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd met een speciaal schoonmaakmiddel.

 

 

De volledige veiligheidsfiche kan je hier downloaden